طراحی پلان ساختمان، مهمترین قسمت برنامه ساخت و ساز یک پروژه ساختمانی است. تفاوتی نمیکند پروژه مربوط به ساختمان مسکونی باشد یا تجاری و یا صنعتی؛ آنچه اهمیت دارد این است که طراحی پلان باید با جزئیات و دقت کامل انجام گیرد. تیم طراحی متخصص و حرفهای برای طراحی پلان با یکدیگر همکاری میکنند.
متاسفانه هنوز بسیاری از مشتریان به اهمیت طراحی پلان ساختمان در پروژههای ساختمانی آگاه نیستند و زمانیکه تصمیم میگیرند یک پروژه را اجرا کنند، تصور میکنند به سرعت، این پروژه آغاز به کار خواهد کرد؛ در صورتیکه این چنین نیست!
مشتری باید پروژه خود را با شرکت پیمانکار یا طراح ساختمان مطرح کند و درباره جزئیات مورد نظر خود به طور کامل با مهندسان صحبت نماید. پس از آن که مسئله مالی و نوع طرح مشخص شد، تیم طراحی پلان ساختمان مشغول به فعالیت میشود تا کل پروژه را در قالب کوچک بسازد. اگر پلان وجود نداشته باشد، ساخت و ساز غیر ممکن است.
طراحی پلان، یک الگوی اصلی است که به پیمانکار و مهندس کمک میکند تا طرحهای خود را در قالبهای بسیار بزرگ در ابعاد و اندازههای واقعی بسازند. معمار ساختمان براساس طراحی پلان ساختمان تصمیمگیری میکند و مهندس ناظر برای ارزیابی هزینهها و خرید لوازم و مصالح ساختمانی مورد نیاز، از پلان استفاده میکند.
طراحی داخلی ساختمان تنها به معنای طراحی ظاهر داخلی نیست. اگرچه ظاهر داخلی ساختمان در این حیطه حائز اهمیت است، اما طراحی داخلی ساختمان بعلاوه نقشی کلیدی در چگونگی عملکرد فضای یک ساختمان ایفا می کند، چرا که حتی وسیع ترین خانه ها در صورتی که طراحی داخلی مناسبی نداشته باشند دچار کمبود فضا می شوند. در عین حال آپارتمان های کوچک می توانند به واسطه طراحی داخلی مناسب فضای مسکونی دنجی داشته باشند. طراحی داخلی ساختمان مهم تر از آنچه که در نگاه اول به نظر می رسد است و به سادگی می توان اهمیت آن را با معماری مقایسه کرد. بنابراین بهره گیری از توانایی یک طراح داخلی در ساخت خانه جدید و یا بازسازی خانه قدیمی بیشتر از یک پیشنهاد خوب است.